Voordat je het artsenberoep mag uitoefenen moet je een eed afleggen.
Je belooft dan onder meer niets te doen wat de patiënt meer slecht doet dan goed.
En de patiënt is natuurlijk altijd vrij om een andere dokter te consulteren.

Het Coronavirus zou echter dusdanig bedreigend zijn dat de regering het heft van dokter in eigen hand heeft genomen. Het volk is de patiënt of liever de patiënt in spe. De regering adviseert deze ‘patiënt’ niet maar legt hem een aantal maatregelen op. Bij het niet naleven er van ga je zelfs op de bon. Het slechter of beter worden van deze of gene door deze te volgen therapie is niet van belang.

Voor alles moet voorkomen worden dat de ziekenhuizen een eventueel te veel aan patiënten geen bed kunnen bieden. Deze ‘dokter’ belooft zijn patiënten dat alles weer een beetje normaler kan worden als er effectieve medicijnen en vaccins zijn ontwikkeld. Maar voorlopig zijn die er helaas nog niet. De ‘patiënt’ moet dus nog een beetje geduld hebben. In ieder geval moet het toch een hele troost zijn dat de maatregelen er in ieder geval voor gezorgd hebben dat er veel minder ouderen vroegtijdig zijn overleden. Want die kwetsbare leeftijdsgroep verdient toch ons aller bescherming!? Voor de uitvoerders van deze zorg wordt hard geklapt. En als er weer eens een 80-jarige de Intensive Care verlaat wordt hij als een beroemdheid door een erehaag van hulpverleners geleid en in gedachten klinkt het volkslied.

Hebben we zoiets ooit mee gemaakt? Zwaar verongelukte mensen die uren op de operatietafel hebben gelegen waar een heel chirurgisch team de handen aan vol heeft gehad, hebben dat ‘genoegen’ nooit gemaakt.

Inmiddels is het genoegzaam bekend dat er met medeweten van de regering een enorm tandartsentekort gaat ontstaan. Diezelfde regering is er ook achter gekomen dat de kosten in de mondzorg maar blijven stijgen en dat het steeds lastiger wordt om er voor te zorgen dat die zorg zinnig blijft en duurzamer wordt. Hoe zullen tandartsen gaan reageren als ook hier de regering het heft in handen neemt? Ziet u het al voor u?

Landgenoten, de kans dat u vroegtijdig uw kiezen gaat verliezen is groot. Om er voor te zorgen dat het beperkte aantal tandartsstoelen overbezet geraakt om u van uw pijn te verlossen zijn wij helaas genoodzaakt om u een aantal maatregelen op te leggen die in uw eigen belang zijn. Om voldoende stoelen vrij te houden kunt u niet meer voor het reguliere onderhoud naar de tandarts. U wordt aangeraden om zoveel mogelijk thuis te doen als het gaat om poetsen, stokeren en flossen. Omdat bewezen is dat orale seks maar ook tongzoenen oorzaak is van parodontale aandoeningen raden wij u dringend aan om zich daarvan te onthouden. Een speciale App is in ontwikkeling om zowel bij te houden als na te gaan in hoeverre u zich houdt aan dit advies. Wat we helaas strafbaar moeten stellen is het innemen van meer dan een equivalent van 4 klontjes suiker per dag. De App zal zodanig worden ingesteld dat bij de GG&GD een rood lampje gaat branden als u deze limiet overschrijdt dan wel dat u zich niet houdt aan wat wij hebben voorgeschreven. Wij zijn ons er van bewust dat we ons hiermee niet populair maken maar het is in uw en ons aller belang dat we geen tandeloze samenleving worden en denk hierbij vooral aan de kwetsbare ouderen! Maar zodra we over de juiste medicijnen beschikken, zullen deze maatregelen worden versoepeld.

Een regering die doktertje speelt en bij wie je ‘patiënt’ MOET zijn, is letterlijk levensgevaarlijk.

Als KOM hebben we reeds ervaren dat deze en vorige regeringen weet heeft van wat echte kwaliteit is, maar dat de ‘omstandigheden’ of wel ‘andere belangen’ het niet toelaten om daar legitieme ruimte voor te maken. Zie nogmaals de film OPEN en de toespraak van Hans Beekmans voor de leden van de Tweede Kamer. Zie ook de uitgebreide correspondenties met VWS en NZa op de website van de SOH. Uw belang en dat van uw patiënten is de vrijheid om goed te zijn. Het belang van de Overheid staat daar haaks op.

KOM roept u op om er voor te zorgen dat u het recht weer krijgt om echt onafhankelijk te zijn, te denken en te handelen. Het KOM komt daar daadwerkelijk voor op.

KOM NU!

 
Aanmelden

Laat een Reactie achter