Het bouwen aan een raket gebeurt meestal in stilte. Het is pas nieuws als die gelanceerd wordt. Maar het feit dat KOM een raket aan het bouwen is, zal juist groot nieuws zijn voor al die tandartsen die het beu zijn van drie kanten in het nauw te worden gedreven.

  1. Zorgverzekeraars baseren goede zorg aan de hand van benchmark gegevens. Tandartsen die daar van afwijken worden opgezadeld met krankzinnige verbeterplannen. Tandartsen krijgen van te voren reeds inzage in hoeverre hun declaratiegedrag afwijkt van het ‘gemiddelde’. Hij kan zich dan preventief aanpassen wil hij geen bezoek krijgen van een controleur.
  2. De Inspectie moet er voor waken dat patiënten geen gevaar lopen bij de tandarts. Hij zal dus moeten voldoen aan een karrenvracht met eisen.
  3. De NZa legt vast welke prestaties er geleverd mogen worden voor welke prijs.

De tandarts moet dus dansen naar de pijpen van dit trio. Hun eis is : veiligheid, doelmatigheid en rechtmatigheid. Hoe hoger de kwaliteit des te meer die zal afwijken van BIG DATA. Prestaties die niet zijn goedgekeurd maar wel zinvol en doelmatig zijn, zijn onrechtmatig. Te gek voor woorden. Daar kan alleen een echte daad tegenover worden gesteld.

De KOM raket
De raket van het KOM is als een kerstboom, waar alleen nog de piek op moet. De NZa zet het licht op groen zodra wij het akkoord hebben van een zorgverzekeraar over de KOM-pilot. Zo ziet die KOM-raket er uit:
Hoe meer blauw en rood des te sterker de motor! Beter nieuws is er niet.

Op donderdag 10 oktober 2019 vanaf 18.00 uur een uniek symposium voor tandartsen en hun patiënten in het SINGER MUSEUM te Laren. Wat zou het mooi zijn als die raket dan kan worden gelanceerd. Het doel is dan bereikt: Zorg die u en uw patiënten blij maakt zonder betutteling en bemoeizucht.

Save alvast die DATE!

Laat een Reactie achter